#RCT povezuje privatan sektor da doprinese pomirenju


#RCT povezuje privatan sektor iz severne i južne Mitrovice kao doprinos pomirenju

 

Kroz aktivnost #RCT, prve nedelje septembra biće organizovan festival kafe na glavnom mostu u Mitrovici. Glavni most de facto i dalje služi kao tačka razdvajanja između albanske i srpske zajednice u Mitrovici. Bez obzira na fizičku podelu, postoji mnogo zajedničkih stvari za sve zajednice, a jedna od njih je - ispijanje kafe.

U tom duhu, #RCT će organizovati događaj za zajednice kako bi građane sa obe strane grada doveo na jedno mesto - glavni most u Mitrovici, da uživaju u danu uz kafu, muziku, umetnost i susedsko ćaskanje.

Ovaj festival otvara neizmeran potencijal angažovanja privatnog sektora iz oba dela grada Mitrovice, omogućavajući prostor za iniciranje njihovog kontakta, komunikacije, razmene njihovih proizvoda, poslovnih ideja i što je najvažnije, njihove dalje kontinuirane saradnje.

Pored većih i poznatih preduzeća u Mitrovici, kao što su Restoran Ura, kafe bar Ma Belle, Caffe bar Forum, tim #RCT imao je za cilj da identifikuje i angažuje mala preduzeća i mlade preduzetnike. Na primer, kroz ovaj festival, udruženje žena „Sabor“ koji okuplja žene preduzetnice i ima za cilj da ih socijalno i ekonomski osnaži, sa posebnim naglaskom na razvoj ženskog preduzetništva, imaće priliku da predstave svoje proizvode javnosti, promovišu poslovanje i povežu se sa svojim kolegama iz biznisa.

Još jedna neposredna inicijativa mladog preduzetnika Vladimira Simića je da festival uvrsti dobrotvorni aspekt. Naime, Vladimir koji je vlasnik malog preduzeća za izradu drveta proizvešće priveske sa festivalskim dizajnom, a sav prihod ići će u dobrotvorne svrhe u južnoj i severnoj Mitrovici.

#RCT je već pokrenuo komunikaciju sa preduzećima u severnoj i južnoj Mitrovici radi razgovora o idejama o festivalu i njihovom angažovanju i podršci. Uzbuđeni zbog ideje festivala, vlasnici preduzeća su pozdravili ideju takvog događaja i spremni su da budu deo njega, a svi se slažu u jednom - ova ideja treba da postane godišnji događaj i svake godine raste.

#RCT aktivnost sprovodi CBM u partnerstvu sa @YIHRks i @NSI a podržava američki narod kroz USAID na Kosovu. 

                                         

 

    .                 


Najnovije vesti

TOR: Furniture Companies

utorak, 16. april 2024. • 15.55

ToR - Translation Services

petak, 05. april 2024. • 15.49

INVITATION TO TENDER

četvrtak, 07. mart 2024. • 15.55

Tender notice: Supply of Electronic...

utorak, 13. februar 2024. • 13.50

TOR - Freelance trainer

ponedeljak, 05. februar 2024. • 15.31