ToR - Mladi profesionalci - asistenti nastavnika


Datum objave: 29.06.2023

Naslov posta: Mladi profesionalci - asistenti nastavnika

Mesto/Lokacija: Region Mitrovice

Dan zatvaranja: 30.07.2023

 

                           Uslovi rada: e Međuetničko Obrazovanje na Kosovu (MOK)

O CBM-u:

Izgradnja zajednice Mitrovica (CBM) je lokalna nevladina organizacija (NVO) koja deluje u oblasti mira i izgradnje zajednice u širem regionu Mitrovice, severnim opštinama Kosova. CBM ima za cilj da olakša kontakt i dijalog između građana u celoj opštini Mitrovica. Osoblje CBM-a čine požrtvovani građani – i Srbi i Albanci – koji su odrasli na ovim prostorima i žele da povrate pređašnje samopouzdanje, pa čak i prijateljstvo koje su uništili rat i politika.

Podržavajući mnoge konkretne projekte koji se bave direktnim potrebama lokalnih zajednica, CBM skromno doprinosi ovom cilju. Radom proteklih godina organizacija je stekla jaku reputaciju sa obe strane reke Ibar. Oblasti u kojima CBM radi, su: mediji, kultura, mladi, žene, manjine, dijalog i povratak izbeglica i interno raseljenih lica (interno raseljenih lica).

Projekti CBM su otvoreni za pripadnike svih zajednica koje žive u Mitrovici i šire. CBM često sarađuje sa drugim nevladinim organizacijama, pomaže u lokalnim inicijativama i radi sa lokalnim vladinim institucijama i međunarodnim organizacijama na pokretanju, razvoju i sprovođenju aktivnosti, za dobrobit zajednica, u Mitrovici i šire.

O projektu:

Projekat MOK (Međuetničko Obrazovanje na Kosovu) doprinosi poboljšanju međuetničkih odnosa jačanjem dijaloga i razmene u obrazovnim prostorima u multietničkim opštinama Kosova. Fokusirajući se na decu u osnovnom obrazovanju (6-10 godina) i uključujući njihove roditelje, ovaj projekat ima za cilj izgradnju jačih međuetničkih odnosa.

Pored toga, 20 mladih diplomiranih pedagoga radiće na opštinskom nivou u školama sa decom. Kao voditelji, organizovaće vanškolske aktivnosti sa 20 dece iz nekoliko odeljenja u okviru škole. Naziv aktivnosti je „Proslavljanje različitosti kroz umetnost, muziku, sport, (dramska pozorišta, društvene igre, itd.)“ Kroz ove aktivnosti, Mladi Profesionalci će učenike naučiti o različitosti i multikulturalnosti i steći će dragoceno iskustvo u radu sa decom.

Deo aktivnosti sa školskom decom biće multietnička izložba crteža, uključujući školsku decu, roditelje i nastavnike. Ova manifestacija će biti organizovana na kraju školske godine, odnosno početkom naredne školske godine.

Na kraju projekta biće održana konferencija sa 30 učesnika.

Opšti cilj projekta MOK, je da doprinese većem društvenom zbližavanju na Kosovu.

Projekat MOK se realizuje u partnerstvu sa CACH-om i moguć je zahvaljujući finansijskom doprinosu Ministarstva spoljnih poslova SR Nemačke.

Geografska pokrivenost ovog projekta je sledeća: opštine Kosovo Polje, Kamenica, Obilić, Prizren i Štrpce.

Tokom ovih 5 meseci, dvadeset (20) mladih profesionalaca različitih nacionalnosti, koji grade karijeru u oblastima pedagogije i psihologije, učestvovaće u međuetničkoj profesionalnoj razmeni u osnovnim školama zajedno sa dvadeset stručnih edukatora. Ovi stručnjaci će raditi na osnovu smernica projekta u sprovođenju vannastavnih aktivnosti za učenike osnovnih škola koje promovišu bolje razumevanje međuetničke saradnje i izgradnje mira. Angažovanjem mladih stručnjaka (psihološko-pedagoškog profila) u praksi u multietničkim školama, cilj je izgradnja njihovih kompetencija u kreiranju i primeni resursa i bavljenju temom interkulturalizma kroz praktične nastavne aktivnosti. Ovo će biti postignuto uz pomoć stručnih edukatora, koji će ovim mladim stručnjacima biti mentori tokom procesa prakse. Tokom razmene iskustava obe strane, stručni edukatori će se profesionalno usavršavati na temu multietničnosti. Pre angažovanja u okviru škola biće mladi stručnjaci obezbeđeno jačanje kapaciteta i informisanje kroz 5 radionica, a u saradnji i uz mentorstvo stručnjaka biće sprovedena studija društvenog istraživanja.

Dužnosti i odgovornosti:

        • Mladi profesionalci će raditi na uključivanju isključene i dece u nepovoljnom položaju u        učionici.

• Kao fasilitatori, organizovaće vanškolske aktivnosti sa 20 dece iz nekoliko odeljenja u okviru škole. Naziv aktivnosti je „Proslavljanje različitosti kroz umetnost, muziku, sport, (dramsko pozorište, društvene igre, itd.)“ kroz ove aktivnosti.

• Mladi profesionalci će podučavati učenike o raznolikosti i multikulturalnosti i stiču dragoceno iskustvo kroz rad sa decom.

• Od mladih profesionalaca se očekuje da šalju nedeljne i mesečne izveštaje kao i rasporede u kojima će se pratiti vreme rada.

• Radiće na osnovu smernica projekta u sprovođenju vannastavnih aktivnosti za učenike osnovnih škola koje promovišu bolje razumevanje međuetničke saradnje i izgradnje mira.

• Mladi profesionalci će učestvovati u pet radionica za kreiranje aktivnosti za studente vezane za sveobuhvatnu temu projekta. Radionice će se fokusirati na efikasnu komunikaciju za stvaranje interkulturalne komunikacijske kompetencije u radu sa roditeljima i učenicima. Radionice će takođe uzeti u obzir informacije o tome kako etički prikupiti istraživačke podatke tokom trajanja projekta za istraživački izveštaj koji pošteno i tačno odražava stanje stavova među učenicima, roditeljima i školskim zvaničnicima.

• Zajedno sa stručnjakom biće razvijena studija o društvenom istraživanju gde će mladi stručnjaci istovremeno biti obučeni i mentorisani o tome kako da sprovode istraživanja i kvantitativna/kvalitativno merenje društvenih odnosa među školskim zvaničnicima i roditeljima kako bi prikupili podatke za sveobuhvatnu istraživačku publikaciju za dalje razmišljanje o stanju društvenih percepcija o etničkom pomirenju u obrazovanju.

Očekuje se da će mladi profesionalci podržati više od 240 učenika u multikulturalizmu u 15 škola u 5 različitih opština.

Zahtevi:

Kriterijumi za izbor mladih stručnjaka su sledeći:

• Studenti 3. godine studija ili diplomci (Mladi profesionalci (pripravnici) su nedavno diplomirani studenti ili studenti poslednje godine studija koji žele da steknu više stručnog iskustva kao asistenti u nastavi koji rade sa školskom decom);

• Od mladih stručnjaka se očekuje da budu diplomirani/iz različitih oblasti studija (pedagogija, psihologija, logoped, socijalni rad, obrazovanje, nauka);

• Učenici sa prosečnom ocenom iznad 8,0;

• Učenici koji pohađaju vannastavne aktivnosti;

• Stažiranje od 3 do 6 meseci u radu sa decom.

Veštine:

• Odlične međuljudske i komunikacijske veštine.

• Sposobnost efikasnog rada sa raznolikom etničkom grupom pojedinaca, uključujući osoblje i menadžment.

• Fleksibilnost i prilagodljivost kao odgovor na promenljive okolnosti.

• Da bi sa decom mogli da rade etički i profesionalno, mlade profesionalce obučavaju profesionalci pre prakse u školama.

 

Kako se prijaviti:

Da biste se prijavili za radno mesto nastavnika u CBM, dostavite sledeće:

• Detaljan CV uključujući relevantno obrazovanje i veštine.

• Pismo o zainteresovanosti

• Do tri profesionalne reference (3 osobe) sa kontakt informacijama.

 

 

Zainteresovani kandidati moraju da pošalju traženu dokumentaciju na procurement@cbmitrovica.org.

Molimo da u naslovu navedete naziv radnog mesta „ – Mladi profesionalci, asistenti nastavnika – Prijava“.

Samo kandidati koji uđu u uži izbor biće kontaktirani radi intervjua.

ToR - Mladi profesionalci - asistenti nastavnika


Najnovije vesti

TOR: Furniture Companies

utorak, 16. april 2024. • 15.55

ToR - Translation Services

petak, 05. april 2024. • 15.49

INVITATION TO TENDER

četvrtak, 07. mart 2024. • 15.55

Tender notice: Supply of Electronic...

utorak, 13. februar 2024. • 13.50

TOR - Freelance trainer

ponedeljak, 05. februar 2024. • 15.31