CBM je poceo sa školama ljudskih prava


26.11.2018., 11.43 | Multimedija


CBM je danas krenuo sa implementacijom aktivnosti skole gradjanskog obrazovanja u Mitrovici koja je dizajnirana za izgradnju delikatnih i profesionalnih vestina podsticuci tako licni razvoj i napredak.
Polaznici skole ce se baviti interaktivnim diskusijama vezanim za istoriju, ljudska prava, civilno drustvo i  volunterizam.

Prvog dana skole gradjanskog obrazovanja, usledilo je medjusobno upoznavanje ucesnika kao i predstavljanje programa skole. Nastavnici koji su angazovani u skoli gradjanskog obrazovanjasu Donjeta Rexha i Arjeta Fejza.

Prva obradjena tema bila je aktivno slusanje, nakon cega su ucesnici diskutovali o njenom znacaju. Nastavnici su pristupili diskusiji kroz razlicite aktivnosti I igre koji ustvari predstavljaju deo strategije skole gradjanskog obrazovanja.

Za vreme implementacije projekta, ucesnici ce biti angazovani na implementiranju malih projekta u svojoj zajednici, sa ciljem podsticanja volonterizma kao i negovanja kulture gradjanskog aktivizma.

Ova aktivnost je deo programa "Gradimo jake i otporne zajednice u mitrovici" i implementirana je od strane CBM, Mundesia, i ODK, podržana od strane GCERF.