CBM I AKTIV TRAŽE PRISTUP PRAVDI KROZ ULIČNE AKCIJE


Community Building Mitrovica (CBM) i AKTIV u partnerstvu sa Traži Pravdu programom, organizovali su uličnu akciju sa ciljem da informišu gradjane o osnivanju i funkcionisanju Osnovnog Suda u Mitrovici.

Ulična akcija se održala ispred obe zgrade gde bi novi sudovi trebalo biti rasporedjeni: Ispred bivše Jugobanke u Južnoj Mitrovici i ispred EULEX suda u Severnoj Mitrovici. CBM/AKTIV podelili su infromativne brošure i bedževe kako bi pružili infromacije gradjanima o osnivanju Osnovnog Suda u Mitrovici.

Ulična akcija je kulminacija nedelju dana duge kampanje na socijalnim mrežama, otkrivajući nedostatak znanja koje gradjani imaju oko vladinih planova za osnivanje i funkcionisanje pravosudnih institucija u regionu Severne i Južne Mitrovice. Kampanja je zasnovana na saznanjima koja su CBM/AKTIV dobili anketirajući gradjane Severne i Južne Mitrovice, ilustrujući neuspeh vlade da informiše gradjane o ovom ključnom javnom servisu. Kampanja je sadržala pet poruka koje su se prikazivale na dnevnoj bazi - svaka prouka je reflektovala znanje gradjana Severne i Južne Mitrovice i njihove poglede na započetu integraciju pravosudnog sektora u Mitrovačkom regionu.

 

Program Traži pravdu (D4J), je finansiran od strane Državnog sekriterijata SAD-a/INL, a sprovodi ga National Center for State Courts (NCSC) u cilju pružanja podrške stvaranju snažnog pravnog sistema zasnovanog na dokazima naKosovu. Kroz D4J program, NCSC angažuje partnerske organizacije civilnog društva, da bi kao nosioci promene doprineli razvoju odgovornosti, transparentnosti i integriteta u pravosuđu. Za više informacija posetite www.demandforjustice.org.


MladiD4J

Najnovije vesti

TOR: Furniture Companies

utorak, 16. april 2024. • 15.55

ToR - Translation Services

petak, 05. april 2024. • 15.49

INVITATION TO TENDER

četvrtak, 07. mart 2024. • 15.55

Tender notice: Supply of Electronic...

utorak, 13. februar 2024. • 13.50

TOR - Freelance trainer

ponedeljak, 05. februar 2024. • 15.31