CBM I UNIVERZITET U PRIŠTINI ORGANIZOVALI SEMINAR NA TEMU TRANZICIONE PRAVDE


Kao deo kursa “Tranziciona Pravda-uloga univerziteta u rešavanju problema iz prošlosti”, petnaest studenata Univerziteta u Prištini je učestvovalo u poseti Beogradu, Srbija.

Prva dva dana seminar je počeo uvodom o Drugom svetskom ratu i prezentaciji o padu Jugoslavije, da bi se kasnije predavanje nastavilo u sesijama o važnosti omladinskog aktivizma u oblasti suočavanja sa prošlošću. U okviru posete, studenti su imali priliku da upoznaju istoričarku Marijanu Tomu i da razgovaraju o mehanizmima tranzicione pravde kao i o njihovoj primeni u republikama bivše Jugoslavije.

Opšti cilj kursa je da se unapredi stručnost Univerziteta u Prištini kroz program koji će omogućiti edukaciju studenata o tranzicionoj pravdi, kao jedan od načina kojim se može doprineti izgradnji mira na osnovu ljudskih prava, kulturnog razumevanja i zajednice kao važnom faktoru u izgradnji mira.

“Tranziciona pravda: uloga univerziteta u rešavanju problema iz prošlosti” je projekat podržan od strane Norveške kraljevske ambasade na Kosovu a implementirana od strane Community Building Mitrovica i Prvnog fakulteta Univerziteta u Prištini “Hasan Prishtina".


MladiTranziciona pravda

Najnovije vesti

TOR: Furniture Companies

utorak, 16. april 2024. • 15.55

ToR - Translation Services

petak, 05. april 2024. • 15.49

INVITATION TO TENDER

četvrtak, 07. mart 2024. • 15.55

Tender notice: Supply of Electronic...

utorak, 13. februar 2024. • 13.50

TOR - Freelance trainer

ponedeljak, 05. februar 2024. • 15.31