CBM proslavlja još jednu uspešnu godinu u izgradnji zajednice


Community Building Mitrovica je bila domaćin sastanka na kraju godine kome su prisustvovali partneri i saradnici koji su doprineli ostvarivanju zajedničkih godišnjih rezultata i razgovarali o budućoj saradnji i mogućnostima za buduće projekte.

Uvodne reči predstavljajući rezultate CBM-a u 2016-oj godini su predstavili Nemanja Nestorović i Florentina Hajdari Hajra, predstavnici CBM-a.
 ‘’CBM ima više od petnaest godina iskustva aktivnog angažovanja na Kosovu i Mitrovačkom regionu, sa ciljem da se identifikuju i unaprede zajednički interesi građana kroz omogućavanje međuetničkog dijaloga i zagovaranja, kao i jačanje civilnog društva i podsticanje odgovornosti institucija’’ – rekla je Hajdari Hajra.
CBM ima tri glavna programa - dobro upravljanje, ljudska prava i obrazovanje, i premošćavanje podela. Nekoliko projekata u okviru tih programa se realizuju a kroz koje su 23 nevladine organizacije iz Mitrovačkog regiona dobile grantove, 33 žene iz severne i južne Mitrovice su počele ili proširile svoje poslovanje uz podršku granta iz CBM-a u ukupnom iznosu od 112.000,00 EUR, 40 mladih su unapredili svoj engleski jezik diplomiranjem na programu English “Access Microscholarship” dok su 40 novih studenata uvršteni u program.
CBM će nastaviti rad na ovim programima, doprinoseći ostvarenju misije i vizije, na osnovu strateškog planiranja i ciljeva koji su nedavno revidirani. '' - Istakao gospodin Nestorović.

Predstavnici CBM-a su se zahvalili donatorima, partnerima, interesnim grupama i pojedincima koji su bili deo CBM-ovog rada i doprineli postignutim rezultatima i izrazili nadu za nastavak uspešnog partnerstva u budućnosti. Ovaj sastanak je još jednom poslužio da CBM dobije podršku svojih partnera za buduće projekte. Ovo je potvrdio novoizabrani zamenik gradonačelnika Mitrovice južne opštine Mr.Faruk Mujka, kao i ostalim partnerima kao što su: UN Habitat, nevladine organizacije koje su deo monitoring tima Mitrovačke regije, žene dobitnice grantova u okviru '' Start - up " projekta, i mladi.
Na kraju, dokumentarac povodom petnaestogodišnjeg rada CBM-a je prikazan gostima.


Najnovije vesti

TOR: Furniture Companies

utorak, 16. april 2024. • 15.55

ToR - Translation Services

petak, 05. april 2024. • 15.49

INVITATION TO TENDER

četvrtak, 07. mart 2024. • 15.55

Tender notice: Supply of Electronic...

utorak, 13. februar 2024. • 13.50

TOR - Freelance trainer

ponedeljak, 05. februar 2024. • 15.31