CBM dodelio 33 granta– učesnicima projekta‘’ženski start-up’’


U okviru projekta “Podsticajno poslovno okruženje za žene start-up u Severnoj i Južnoj Mitrovici,  Community Building Mitrovica i  D&G Solutions dodelile su 33 granta– ženama iz Severne i Južne Mitrovice u ukupnoj vrednosti grantova od 112,500.00 Evra. Ceremonija je održana u prostorijama Regionalne razvojne agencija za Severn u Južnoj Mitrovici.

“Preko 100 učesnika iz različitih etničkih zajednica iz Severne i Južne Mitrovice, ruralnih i urbanih područja dobili obuke i sertifikovani su za marketing i prodaju, Finansijski menadžment, poslovno planiranje i mobilizacija sredstava” istakao koordinator projekta g-din. Kenan Bećiri. '' Od 33 nagrađenih dobitnica, 75% su novoregistrovanih preduzeća, a ostatak su preduzeća osnovana najkasnije u roku od pre dve godine ''.

U svom obraćanju gradonačelnik opštine Mitrovice Južne g-din. Agim Bahtiri zahvalio CBM za pokretanje različitih projekata koji stalno imaju za cilj da osnaži zajednice koje žive sa obe strane reke Ibar.

Fatmire Musa i Olga Ilić, dve nagrađene korisnice su imali i priliku da kažu o svojim iskustvima u okviru projekta, dok su obe izrazili zahvalnost prema CBM i D & G Solutions za poboljšanje svojih poslovnih i preduzetničkih veština i kao I priliku kako bi postali ekonomski nezavisani. Na ovoj konferenciji žene korisnice su zvanično potpisale ugovor o donaciji i dobile sertifikat.

U okviru projekta "Podsticajnog poslovnog okruženja za žene start-up u Severnoj i Južnoj Mitrovici / a" više od 100 žena su obučeni u različitim poslovnim i oblastima preduzetništva, više od 50 njih dobili su konsultacije sa ženama mentorima u smislu mentorstva pisanja biznis plana i upravljanje vremenom, u ovom periodu žene su stvorili mrežu žena u poslovanju, a pokretanje internet platforma dodatno pomoglo da se olakša komunikaciju između žena mentora i žene start-up preduzetnica u Južnoj i Severnoj Mitrovice.

Projekat “Podsticajno poslovno okruženje za žene start-up u Severnoj i Južnoj Mitrovici” je podržan od strane Kancelarije Evropske Unije na Kosovu, i sufinansiran je od strane Opštine Južna Mitrovica kao i MOTT Fondacije. Ovaj projekat realizuje Community Building Mitrovica u partnerstvu sa D&G Solutions.


ŽeneŽene u biznisu

Najnovije vesti

TOR: Furniture Companies

utorak, 16. april 2024. • 15.55

ToR - Translation Services

petak, 05. april 2024. • 15.49

INVITATION TO TENDER

četvrtak, 07. mart 2024. • 15.55

Tender notice: Supply of Electronic...

utorak, 13. februar 2024. • 13.50

TOR - Freelance trainer

ponedeljak, 05. februar 2024. • 15.31