CBM organizovao završnu konferenciju projekta:”Civilno društvo vas posmatra – zahteva odgovornost i transparentnost na lokalnom nivou”


Community Building Mitrovica (CBM) i Centar za resurse omladinu i medije (CRYM) organizovali su zavrsšnu konferenciju projekta :”Civilno društvo vas posmatra – zahteva odgovornost i transparentnost na lokalnom nivou”. Konferenciji su prisustvovali g Libor Chlad -  zamenik šefa odeljanja za saradnju kancelarije Evropske Unije na Kosovu, gdjica. Anika Snel – Generalni i politički savetnik Ambasade Kraljevine Holandije na Kosovu, zamenik gradonačelnika opštine Mitrovica Safet Kamberi kao i ostali predstavnici lokalnih institucija  iz sedam opština Mitrovice i Mitrovačke regije koje su nadgledane tokom projekta.

”Glavna dostignuća tokom dve godine trajanja projekta su povećani kapaciteti lokalnih organizacija na poljima monitoringa lokalnih institucija, zagovaranja i lobiranja; formiranje regionalnog Mitrovačkog tima za monitoring; povećana svest građana o odgovornosti institucija kroz monitoring” – izjavila je Florentina Hajdari Hajra, programski menadžer CBM-a.

Predstavnik kancelarije EU na Kosovu g Chlad je u svom izlaganju izjavio da je projekatdoprineo  jačanju kapaciteta NVOa za praćenje lokalnih institucija i ohrabrivao je javne rasprave. Gdjica Snel,a predstavnica Ambasade kraljevine Holandije na Kosovu izdvaja CBM kao jednog od najpouzdanijih partnera Ambasade koji is a ovim projektom pokušava da poboljša živote građana Mitrovačke regije i šire. Nakon prezentacije rezultata projekta gosti su imali priliku da popričaju detaljnije sa korisncima mini grantova koji su predstavili svoje projekte.

Cilj projekta je bio da se doprinese povećanju odziva, odgovornosti i transparentnosti lokalnih institucija kroz aktivno učešće civilnog društva kroz uspostavljanje ' watchdog' uloge civilnog društva u cilju da održi lokalne institucije odgovornim i transparentnim. Ciljna grupa ovog projekta su sve OCD, iz opština severna/južna Mitrovica, Leposavić, Vučitrn, Zubin Potok, Srbica i Zvečan koju karakterišu različite etničke pripadnosti. Krajnji korisnici projekta su stanovnici Kosova i populacija od 276.288 koja živi u regionu Mitrovice. Projekat " Civilno društvo vas posmatra, zahteva odgovornost i transparentnost na lokalnom nivou’’, finansiranog od strane kancelarije EU na Kosovu, i sufinansiran od strane Austrijske  agencije  za razvoj, Ambasade Kraljevine Holandije i Mott fondacije. Projekat realizuje CBM  u partnerstvu sa  CRYM koalicijom.


Najnovije vesti

TOR: Furniture Companies

utorak, 16. april 2024. • 15.55

ToR - Translation Services

petak, 05. april 2024. • 15.49

INVITATION TO TENDER

četvrtak, 07. mart 2024. • 15.55

Tender notice: Supply of Electronic...

utorak, 13. februar 2024. • 13.50

TOR - Freelance trainer

ponedeljak, 05. februar 2024. • 15.31