CBM organizovao studijsku posetu Gostivaru, Makedonija


Od 20. – 23. aprila grupa od 10 predstavnika civilnog društva iz Mitrovačkog regiona je učestvovala u studijskoj poseti Gostivaru u Makedoniji. Cilj posete je bio da se učesnici upoznaju sa radom lokalnih institucija u Gostivaru, kao i radom organizacija civilnog društva, njihove uzajamne saradnje i primere dobre prakse.

Predstavnici civilnog društva su imali priliku da podele rad iz svojih opština, prepreke na koje nailaze u svom radu, kao i mehanizme za prevazilaženje istih. Učesnici su posetili opštine Gostivar, Vrapčište i Bogovine kao i nevladine organizacije Help, Youth Empowerment Platform izmedju ostalih i saznali više o njihovoj saradnji sa institucijama a i medjusobnoj. Pored toga da saznaju nešto više o dobrom upravljanju, učesnici su bili voljni da od kolega iz Makedonije čuju o suživotu u multietničkim opštinama.

Ova studijska poseta je deo aktivnosti izgradnje kapaciteta lokalnih NVO-a na polju monitoringa, zagovaranja i lobiranja u okviru projekta My Need, My Decision koji implementira CBM u partnerstvu sa CRYM koalicijom. Projekat je finansiran od strane kancelarije Evropske unije na Kosovu i sufinansiran od strane Holandske ambasade u Prištini, Austrijske agencije za razvoj i fondacije MOTT.


Najnovije vesti

TOR: Furniture Companies

utorak, 16. april 2024. • 15.55

ToR - Translation Services

petak, 05. april 2024. • 15.49

INVITATION TO TENDER

četvrtak, 07. mart 2024. • 15.55

Tender notice: Supply of Electronic...

utorak, 13. februar 2024. • 13.50

TOR - Freelance trainer

ponedeljak, 05. februar 2024. • 15.31