Škola građanskog obrazovanja o međukulturalnom dijalogu i suzbijanju govora mržnje



“Škola građanskog obrazovanja” se održavala istovremebo u Južnoj Mitrovici, Severnoj Mitrovici i Prištini.

Više od 60 mladih iz različitih etničkih zajednica su uključeni u ovu avanturu, razmenjujući lična iskustva, perspektive, kao i inovativne ideje, koje su rezultirale dubljem međusobnom razumevanju vezanih za izazove sa kojima se društvo suočava. Tokom časova i u toku aktivnosti, mladi su razgovarali o različitim temama sa posebnim fokusom na teme kao što su Međukulturni dijalog i Kako se suočiti sa govorom mržnje.

Ovo izdanje Škole građanskog obrazovanja se implementira u okviru regionale inicijative “Mladi za inkluziju, jednakost i poverenje”, a sprovode ga #CBM, u partnerstvu sa #Domovik, i Kosovskom omladinskom skupštinom.

O programu: Škola građanskog obrazovanja je jedinstvena prilika za mlade od 15 do 21 godine da razviju svoja znanja, veštine i sposobnosti u oblasti građanskog obrazovanja. Kroz seriju interaktivnih radionica, angažovanih diskusija i praktičnih aktivnosti, učesnici stiču razumevanje demokratskih principa, interkulturalne tolerancije, izgradnje mira, socijalne pravde, rodne ravnopravnosti, kritičkog razmišljanja i efikasnog zastupanja. Učenicima koji završe Školu građanskog vaspitanja pruža se ekskluzivna prilika da učestvuju u kampovima za obuku i postanu Mladi ambasadori mira. Ova cenjena pozicija im nudi privilegiju da se uključe u konstruktivne dijaloge o izgradnji mira sa uvaženim vladinim zvaničnicima i kreatorima politike. Štaviše, oni imaju jedinstvenu prednost dobijanja obrazovanja iz prve ruke o strategijama lobiranja direktno od iskusnih lobista koji dolaze iz Vašingtona.

UNDP Kosovo United Nations Peacebuilding UNFPA Kosovo


Najnovije vesti

TOR: Furniture Companies

utorak, 16. april 2024. • 15.55

ToR - Translation Services

petak, 05. april 2024. • 15.49

INVITATION TO TENDER

četvrtak, 07. mart 2024. • 15.55

Tender notice: Supply of Electronic...

utorak, 13. februar 2024. • 13.50

TOR - Freelance trainer

ponedeljak, 05. februar 2024. • 15.31