Community Building Mitrovica zajedno sa partnerima BFPE i PIPS orgnizovali su 5. studijsku posetu u Peći na Kosovu


U sklopu projekta "Promovisanje omladinskog zapošljavanja kroz socijalna partnerstva i saradnju" je organizovala 5. studijsku posetu Peći na Kosovu sa učesnicima iz lokalnih institucija, civilnog društva i sfere biznisa.

Glavna tema posete bila je biznis zajednica i odgovornost socijalnih korporacija. Tokom posete posećena su razna mesta. Prvog dana učesnici su posetili NVO Syri i Vizionit gde su imali priliku da se informišu o aktivnostima građanskog društvu u Peći. Drugog dana poseta je bila fokusirana ka industrijskoj zoni u Peći. Predstavnici ELKOS Grupe ugostili su učesnike i podelili njihova iskustva najviše govoreći o zaposlenima, fabrikama i ekonomskom razvoju. Tokom seminara okrugli sto je orgnizovan sa temom "Izazovi na polju zapošljavanja u Peći". Za kraj posete radionica je održana sa ciljem da ohrabre lokalna pratnerstva u cilju omladinskog zapošljavanja. 

Cilj projekta je da poveže lokalne institucije, biznis sektor i civilno društvo iz 6 gradova/opština (Niš, Vranje, Leskovac, Mitrovica, Peć i Prizren) koje se bave omladinskim zapošljavanjem kroz razmene, kreativne ideje, dobre prakse kao i implementaciju socijalnog dijaloga i mehanizme saradnje na lokalnom nivou.


Najnovije vesti

TOR: Furniture Companies

utorak, 16. april 2024. • 15.55

ToR - Translation Services

petak, 05. april 2024. • 15.49

INVITATION TO TENDER

četvrtak, 07. mart 2024. • 15.55

Tender notice: Supply of Electronic...

utorak, 13. februar 2024. • 13.50

TOR - Freelance trainer

ponedeljak, 05. februar 2024. • 15.31