Ekonomski razvoj i pomirenje


Ekonomsko pomirenje ima za cilj stvaranje partnerstava i obostrano korisnih mogućnosti zasnovanih na pristupu vrednostima za postizanje ekonomskog prosperiteta zajednice.

Kao jedna od pokretačkih snaga iz prve ruke, ekonomski razvoj je važan za napredak Kosova. Nevladine organizacije mogu igrati važnu ulogu u pružanju mogućnosti za podršku preduzetnicima i lokalnim i vlasnicima malih preduzeća.

Kako su povezani ekonomski razvoj i procesi pomirenja?

Tokom protekle godine, #RCT projekat se kroz jednu od komponenata bavi pitanjem uspostavljanja komunikacije sa vlasnicima preduzeća u južnom i severnom regionu Kosova kako bi se identifikovale njihove potrebe i način na koji  podržavaju i njihov proces u poslovnom prosperitetu.

Podela je jedan od glavnih identifikovanih izazova za lokalno poslovanje jer nedostaju mogućnosti povezivanja za plasman njihovih proizvoda.

#RCT tim je okupio lokalne vlasnike preduzeća, naime iz opština Leposavić, Zubin Potok, južna Mitrovica na otvorenom prostoru, gde su vlasnici preduzeća iz albanskih, srpskih i drugih zajednica razgovarali o izazovima i načinima da se podrže. Jedan od načina za unapređenje je pokretanje i omogućavanje prostora za povezivanje i razvoj ideja za dalju saradnju.

U ovom videu pogledajte neke od izjava samih vlasnika preduzeća.

Ovaj događaj je deo aktivnosti Pomirenje i Transformacija Konflikta koju implementira CBM sa partnerima NSI i YIHR Kosovo, a podržava Američki narod putem USAID-a na Kosovu.

 

                           


Najnovije vesti

TOR: Furniture Companies

utorak, 16. april 2024. • 15.55

ToR - Translation Services

petak, 05. april 2024. • 15.49

INVITATION TO TENDER

četvrtak, 07. mart 2024. • 15.55

Tender notice: Supply of Electronic...

utorak, 13. februar 2024. • 13.50

TOR - Freelance trainer

ponedeljak, 05. februar 2024. • 15.31