Informativna sesija - otvaranje grant šeme u okviru BAF projekta


Community Building Mitrovica i NGO ‘’D&G Solutions’’ organizovali su informativne radionice povodom otvaranja grant šeme u okviru projekta Kancelarija za ubrzani razvoj biznisa severa Kosova. Ova aktivnost održala se u prostorijama BAF-a i CBM-a i učesnici su detaljno informisani o grant šemi. Učesnici neće dobiti pomoć u novcu, već u opremi, materjalu (u vrednosti izmedju 3.000 i 7.000 €) koja im je potrebna za realizaciju njihove poslovne ideje.

Pod grantovi se neće limitirati na specifične sektore, ali će krajnja odluka biti na nezavisnoj komisiji koja će ocenjivati izvodljivost, jedinstvenost i održivost poslovne ideje. Pod grantovi će biti otvoreni za žene i mlade sa teritorije severnog Kosova.

Opšti cilj projekta je da podrži društveno-ekonomski razvoj i stvaranje pozitivnih ekonomskih dešavanja na severu Kosova, jačanje lokalnih preduzeća, kroz mogućnosti za investiranje, i tako poveća kapacitete lokalnih preduzeća za zapošljavanjem. Specifični cilj projekta je da inicira i podrži razvoj poslovnog okuženja (BAF), da se poveća preduzetnički potencijal regiona severnog Kosova, kao i da doprinese integraciji na tržištu rada žena i omladine. Kancelarija za ubrzani razvoj biznisa severnog Kosova je projekat podržan i menadžiran od strane Kancelarije Evropske unije na Kosovu i ko'finansiran od strane SPARK-.a


Najnovije vesti

TOR: Furniture Companies

utorak, 16. april 2024. • 15.55

ToR - Translation Services

petak, 05. april 2024. • 15.49

INVITATION TO TENDER

četvrtak, 07. mart 2024. • 15.55

Tender notice: Supply of Electronic...

utorak, 13. februar 2024. • 13.50

TOR - Freelance trainer

ponedeljak, 05. februar 2024. • 15.31