Info sesija za predstavljanje novog projekata


U sredu, 25. jula, LINK je organizovao info sesiju kako bi predstavio novi projekat implementiran u saradnji sa 7 arte iz Južne Mitrovice. Projekat Unapređenje lokalnih politika za preduzetništvo mladih kroz parcitipativni pristupkoji se finansira od strane Katalitičkog fonda za civilno društvo Inclusive Development Programmekoji sprovode UN-HABITAT KosovoPAX i Community Building Mitrovica ima za cilj da razvije lokalne strategije za preduzetništvo mladih u opštinama Severna i Južna Mitrovica u skladu sa principom poštovanja ljudskih prava u planiranju praktičnih politika (ne eng. Rights-baesd-approach, RBA).
Govornici na info-sesiji koja je bila namenjena mladima iz Severne Mitrovice su bili savetnik za ljudska prava u UNMIK-u, Vladimir Rakočević i menadžerka projekta iz LINK-a, Milica Andrić.
Gospodin Rakočević je naveo osnovne postulate ovog pristupa, izmedju ostalih i: :
• Razvoj praktičnih politika sa posebnim fokusom na potrebe najugroženijih grupa stanovništva
• Odgovornost institucija da osiguraju poštovanje ljudskih prava
• Jednako pravo na informacije i učešće u procesima donošenja odluka za sve
Gospodin Rakočević je takođe objasnio da svi projekti koje podržava UN se moraju pridržavati principa RBA u njihovom planiranju, implementaciji i evaluaciji.. Trenutni okvir RBA je zasnovan na Univerzalnoj deklaraciji o ljudskim pravima kao i na drugim međunarodnim instrumentima , dok su ciljevi održivog razvoja pravi primjer primjene RBA u praksi. RBA je koncept koji se odnosi i na nacionalne i lokalne institucije, ne samo međunarodne institucije. Principi RBA su utkani u nacionalni pravni okvir i međunarodne konvencije kojih je određena država potpisnik.


MladiDobro upravljanje

Najnovije vesti

TOR: Furniture Companies

utorak, 16. april 2024. • 15.55

ToR - Translation Services

petak, 05. april 2024. • 15.49

INVITATION TO TENDER

četvrtak, 07. mart 2024. • 15.55

Tender notice: Supply of Electronic...

utorak, 13. februar 2024. • 13.50

TOR - Freelance trainer

ponedeljak, 05. februar 2024. • 15.31