SAOPŠTENJE ZA MEDIJE: CBM ĆE ORGANIZOVATI KONFERENCIJU ZA ŽENE U BIZNISU


25. Novembra, 2016 Community Building Mitrovica će organizovati Konferenciju u okviru projektaPodsticajno poslovno okruženje za žene start up preduzetnice iz Severne i Južne Mitrovice’’. Ovaj projekat je započeo sa implementacijom pre dve godine od strane Community Building Mitrovica, i podržan je od strane EU Kancelarije na Kosovu, sufinansiran od strane Opštine Južna Mitrovica i MOTT Fonacije.

Opšti cilj projekta je doprinos održivom ekonomskom i socijalnom poboljšanju u Severnoj i Južnoj Mitrovici kroz uključivanje žena u razvoj privatnog sektora.

U okviru projekta nekoliko rezultata je postignuto kao što su: osnivanje mreže zena preduzetnica; preko 100 žena je učetvovalo na različitim obuka na polju preuzetništva; 33 žene su dobile grant u ukupnom iznosu većem od 112,000.00 EUR, najmanje 20 žena koje su učestvovale u projektu su samozapošljene, tokom projekta pruženo je viša vrsta mentorstva i konsultacija od strane eksperata

U ovom trenutku Community Building Mitrovica je u poslednjoj fazi pripreme:

1. Konferencija ''Žene u biznisu’’ – će uključiti paneliste iz lokalnih i centralnih institucija, žena korisnica, žena preduzetnica kako bi razgovarali prilikama i izazovima za žene preduzetnice i onima koje planiraju da postanu uspešne preduzetnice. Na kraju konferencije dokumentarac (20 min) u kojem učestvuju žene korisnice grantova u okviru projekta ‘Podsticajno poslovno okruženje za žene start up preduzetnice iz Severne i Južne Mitrovice’’ će biti prikazan. Konferencija će se održati: novembra 25. (Petak), sa početkom od 10:00h u prostorijama Regionalne Razvojne Agencije za Sever (biznis park), Mitrovica. Sajam će biti posećen od strane predstavnika lokalnih i medjunarodnih institucija, organizacija, donatora i medija.


ŽeneMedijiŽene u biznisu

Najnovije vesti

TOR: Furniture Companies

utorak, 16. april 2024. • 15.55

ToR - Translation Services

petak, 05. april 2024. • 15.49

INVITATION TO TENDER

četvrtak, 07. mart 2024. • 15.55

Tender notice: Supply of Electronic...

utorak, 13. februar 2024. • 13.50

TOR - Freelance trainer

ponedeljak, 05. februar 2024. • 15.31