KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU O REZULTATIMA PROJEKTA "ŽENE POČETNICE U BIZNISU"


CBM je 8. decembra organizovao završnu konferenciju za novinare u okviru projekta  “Poslovno okruženje za žene početnice u Severnoj i Južnoj Mitrovici”. Ovom priliko su predstavljeni ostvareni rezultati, dok su događaju prisustvovali kako predstavnici medija tako i žene učesnice projekta.

Rezultate projekta predstavila je Vetona Veliu, projektni asistent u CBM. "Tokom 24 meseca trajanaj projekta, između ostalog postigli smo i stvaranje mreže preduzetnica žena početnca u poslovanju, 100 žena iz Severne i Južne Mitrovice su pohađale obuku na različitim trnizima, a njih 33 su dobitnice granta u ukupnom iznosu od 112 000 eura", kazala je Veliu. Prema CBM, osim što ovaj projekat ima za cilj ekonomsko osnaživanje žena, ovaj projekat je značaj zbog ostvarivanja kontakta između žena iz Severne I južne Mitrovice.

Dobitnice grantova Fatmire Musa i Habiba Buševac izazile su zahvalnost ma podršci u pokretanju sopstvenog biznisa i razvoja svog posla.

Glavni cilj projekta  “Poslovno okruženje za žene početnice u Severnoj i Južnoj Mitrovici” jeste doprinos održivom ekonomskom i socijalnom poboljšanju života Severne i Južne Mitrovice kroz uključivanje žena u razvoj privatnog sektora.

Projekat “Poslovno okruženje za žene početnice u Severnoj i Južnoj Mitrovici” je podržan od strane Kancelarije Evropske Unije na Kosovu i ko-finansiran od strane Opštine Južna Mitrovica i MOTT Foundation a njegova implemnetacija počela je pre 2 godine. 


Najnovije vesti

TOR: Furniture Companies

utorak, 16. april 2024. • 15.55

ToR - Translation Services

petak, 05. april 2024. • 15.49

INVITATION TO TENDER

četvrtak, 07. mart 2024. • 15.55

Tender notice: Supply of Electronic...

utorak, 13. februar 2024. • 13.50

TOR - Freelance trainer

ponedeljak, 05. februar 2024. • 15.31