Završena je treća škola građanskog obrazovanja



NVO "Mundesia" partner CBM-a, zajedno sa organizacijom Open Data Kosovo završila je treću "Školu građanskog obrazovanja u projektu "Izgradnja jakih i otpornih zajednica u Mitrovici".

Ova škola je trajala četiri meseca, od marta do juna, i uključivala je 20 studenata Ekonomske srednje škole "Hasan Priština" u Mitrovici. U međuvremenu, CBM je počela sa četvrtom i petom školom građanskog obrazovanja sa učenicima Gimnazije "Frang Bardhi" i Medicinskom srednjom školom "Dr. Xheladin Deda" u Mitrovici. S obzirom na letnju sezonu, obe škole će se nastaviti u septembru, kada će NVO "Mundesia" pokrenuti šestu školu obrazovanja sa tehničkom srednjom školom "Arkitekt Sinani".

Visit to Prizren

Škole građanskog vaspitanja su deo većeg projekta „Izgradnja jakih i otpornih zajednica u Mitrovici“ i osmišljene su tako da se bave profesionalnim i društvenim veštinama o i podstiču lični razvoj i rast studenata kroz interaktivne diskusije o temama iz istorije, ljudskih prava, procesa izgradnje države, civilno društvo i volonterizam. Do kraja projekta planirano je deset ovakvih škola koje svaki put angažuju različitu grupu od 20 studenata, pružajući priliku za učešće od ukupno 200 mladih ljudi. Program će takođe uključiti učesnike u realizaciju malih aktivnosti u zajednicama, kako bi se podstakao volonterizam i podstakla kultura građanskog aktivizma.

Projekat "Izgradnja jakih i otpornih zajednica u Mitrovici" sprovode CBM, Mundesia i ODK a podržava GCERF.


MladiMitrovica jug

Najnovije vesti

TOR: Furniture Companies

utorak, 16. april 2024. • 15.55

ToR - Translation Services

petak, 05. april 2024. • 15.49

INVITATION TO TENDER

četvrtak, 07. mart 2024. • 15.55

Tender notice: Supply of Electronic...

utorak, 13. februar 2024. • 13.50

TOR - Freelance trainer

ponedeljak, 05. februar 2024. • 15.31