Studenti "Access programa" pridružuju se izazovu #trashtag za nedelju Zemlje


Kako bi obeležili svetski dan Zemlje, trideset i pet studenata CBM-ovog Access Program- a pridružilo se #trashtag izazovu, najnovijem trendu na društvenim medijima koji se bavi pitanjem zagađenja, jednim od najvećih ekoloških problema kako na Kosovu tako i u svetu.

Studenti su organizovali dve akcije čišćenja; jednu u južnoj Mitrovici koja se održala u četvrtak, a druga u severnoj Mitrovici koja se održala u subotu.

Grupa studenata započela je akciju u glavnom parku južne Mitrovice prikupljanjem smeća, sečenjem trave i čišćenjem prostora. Pored toga, oni su učestvovali u prezentaciji o ekološkim problemima sa kojima se suočava naše društvo, na kojoj je jedan od govornika Dimitri Diagne (Fullbright asistent) dodatno objasnio efekat staklene bašte i klimatske promene. Aktivnost je završena tako što su studenti na online testu merili svoj ekološki otisak i korake za smanjenje njihovog uticaja na zagađenje životne sredine.

U subotu, grupa studenata CBM-ovog Access Program- a iz severne Mitrovice je skupljala smeće na putu ka tvrđavi Zvečan, u blizini istorijskog rudarskog spomenika. Stanovnici ovog dela naselja, uključujući i decu, su se pridružili ovoj aktivnosti, koja je trajala više od tri sata. Stanovnici su dodatno opremili studente alatima za skupljanje smeća, ali što je još važnije, učestvovali u dobroj zabavi i smehu.

Ovakve vrste aktivnosti u zajednici će biti organizovane i u budućnosti, jer je CBM posvećen da uključi mlade u život zajednice i podstakne ih da preuzmu akciju za opšte dobro. Mladi su katalizator promene koje su preko potrebne u regionu Mitrovice i njegovom složenom kontekstu.


MladiAccess programMitrovica severMitrovica jug

Najnovije vesti

TOR: Furniture Companies

utorak, 16. april 2024. • 15.55

ToR - Translation Services

petak, 05. april 2024. • 15.49

INVITATION TO TENDER

četvrtak, 07. mart 2024. • 15.55

Tender notice: Supply of Electronic...

utorak, 13. februar 2024. • 13.50

TOR - Freelance trainer

ponedeljak, 05. februar 2024. • 15.31