SUOČAVANJE SA PROŠLOŠĆU I TRANZICIONA PRAVDA: STUDENTI IZ PRIŠTINE POSETILI BEOGRAD


U sklopu sesmestra "Tranziciona pravda: Uloga univerziteta u rešavanju prošlosti", implementiranog od strane CBM i univerziteta u Prištini "Hasan Prishtina" (Pravni fakultet), organizovana je studijska poseta Beogradu za grupu od 19 studenata, od 6. do 9. jula. Ovo je druga studijska poseta u sklopu projekta

 

Studijska poseta se sastojala iz dvodnevnog intezivnog rasporeda, dajući priliku studentima ne samo da posete Beograd po prvi put, već i priliku da saznaju više o raspadu bivše Jugoslavije, o masovnom kršenju ljudskih prava koje je karakteristično za proces i mehanizme tranzicione pravde na zapadnom Balkanu. Program je uključivao i sesije o ulozi mladih i aktivista sa suočavanjem sa prošlošću, kao i šetnju kroz Beograd i obilazak značajnijih delova koji su obelezili 90te.

Kao deo posete, studenti su mogli da se upoznaju sa gospođom Mirjanaom Toma, članom centra za EU i Atlanske Studije, istaknutim istoričarima i posetom Humanitarnom centru gospoše Nataše Kandić.

Projekat "Tranziciona pravda: Uloga univerziteta u rešavanju prošlosti", je podržan od strane ambase Kraljevine Norveške na Kosovu.

The project ‘’Transitional Justice: The role of the University in addressing the past", is funded by the Royal Norwegian Embassy in Kosovo.


MladiTranziciona pravda

Najnovije vesti

TOR: Furniture Companies

utorak, 16. april 2024. • 15.55

ToR - Translation Services

petak, 05. april 2024. • 15.49

INVITATION TO TENDER

četvrtak, 07. mart 2024. • 15.55

Tender notice: Supply of Electronic...

utorak, 13. februar 2024. • 13.50

TOR - Freelance trainer

ponedeljak, 05. februar 2024. • 15.31