PODRŠKA ŽENAMA U MITROVICI SE NASTAVLJA: ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA "THE SUPPORT FOR WOMEN IN MITROVICA CONTINUES: CLOSING CONFERENCE OF THE PROJECT "EMPOWERING WOMEN THROUGH ENTREPRENEURSHIP IN MITROVICA"


Communitz Building Mitrovica i NVO Inspiracija su organizovale završnu konferenciju projekta "Empowering Women through Entrepreneurship in Mitrovica". Ovaj projekta je implmenetiran u vremenskom periodu od dva meseca. Tokom ovog perioda sprovedeno je nekoliko aktivnosti, dok su glavni cilj projekta bile preduzetnice iz južne i severne Mitrovice.

Događaj je počeo sa uvodnim izlaganjem Valdete Idrizi, CEO CiviKos platforme, koja je pozdravila sve prisutne i aplaudirala na njihovom angažovanju u polju prduzetništva u Mitrovici.

Nakon toga, predstavljena su dva velika dostignuća u sklopu projekta: registracija asocijacije ‘’Business Women Mitrovica’’ i web platforma Business Online Platform (bwmitrovica.org) za žene preduzetnice.

"Postigli smo solidan rezultat koji će svakako pomoći ženama preduzetnicama, kroz razne treninge žene su imale priliku da saznaju više o registraciji poslova, porezima i regulativama, itd" - izjavila je CBM predstavnica, Vetona Veliu. Dalje u svom izlaganju, gospođa Veliu je izjavila da je asocijacija žena prva u Mitrovici koja je osnovana sa ciljem za saradnju i umređavanjem između žena preduzetnica iz Južne i Severne Mitrovice.

Qefsere Kadriu, učesnica u aktivnosti, je čestitala CBM, jer kako kaže "Podrška CBM je bila veoma važna da nastavim svoje poslovanje. Kao i meni, tako i ostalima, dosta je pomogla u ekonomskoj nezavnisnosti i na taj način stvorili dobre odnose i prijateljstvo sa ostalima"

Qefsere Kadriu, one of the participants of the activities implemented within the project, expressed her gratitude for CBM, because as she said: ‘’CBM's support has been crucial in order to continue with my business; Just like in my case, this support has helped lots of women to obtain their economical independence, whilst amongst the others we have also created good relations and friendship with one another’’.


ŽeneŽene u biznisu

Najnovije vesti

TOR: Furniture Companies

utorak, 16. april 2024. • 15.55

ToR - Translation Services

petak, 05. april 2024. • 15.49

INVITATION TO TENDER

četvrtak, 07. mart 2024. • 15.55

Tender notice: Supply of Electronic...

utorak, 13. februar 2024. • 13.50

TOR - Freelance trainer

ponedeljak, 05. februar 2024. • 15.31